Middel 1
Elke leerling heeft andere talenten en mag én kan zichzelf zijn op Het Nieuwe Eemland. Daarom valt er wat te kiezen bij ons op school. Het kenmerkende karakteristieke gebouw van het Nieuwe Eemland vraagt om een verwerking in het logo. De terugkerende vormen in het gebouw zijn de bogen. Als je daar onderdoor loopt, voel je dat je onderdeel bent van de geschiedenis. De bogen staan ook voor de tijd die je doorbrengt op school, een plek waar je plezier kan hebben en groeit. Dit doe je samen, leerlingen met elkaar, maar ook samen met de leraar, mentor en coach.

We hebben een logo gekozen dat het gevoel van trots weerspiegelt, maar ook laat zien dat het een veilige plek is, waar je verantwoordelijkheid krijgt en neemt voor jezelf en de school als geheel.

De bogen zijn bewust in een licht perspectief getekend; dit geeft een welkom gevoel. Alsof je uitgenodigd wordt om bij Het Nieuwe Eemland te komen.

mavo

havo

vwo

gymnasium

Daam Fockemalaan 12
3818 KG Amersfoort​

033 - 4612984​

info@hetnieuweeemland.nl​

“Bij ons valt wat te kiezen”
We willen dat leerlingen aan het eind van
de schoolloopbaan bij ons op school zelfbewust zijn, zelf aan het stuur zitten en midden in de maatschappij staan en daar op een positieve manier invloed op uitoefenen.

E van Eemland

Maar je kan er zelfs “Eem” mee schrijven.

eem

Figuur = De leerling

Zelfbewust en midden in de maatschappij.

Elementen uit de school, zoals de bogen. Speciaal gevoel bij het mogen zijn op deze school. Samen deel uitmaken van de geschiedenis.

Stijgende lijn geeft een postitief gevoel.
Eigen ontwikkeling leerling.